Pravila o kolačićima

Pravila o kolačićima
Naša pravila o kolačićima objašnjavaju što su kolačići, kako ih koristimo, koji su vaši izbori u vezi njih i gdje možete pronaći dodatne informacije o njima. Korištenjem ove stranice pristajete na korištenje kolačića.
Što su kolačići?
Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu od strane web stranica koje posjećujete. Kolačići obično pamte vaše osobne ili web postavke, poput željenog jezika ili adrese. Kasnije, kada posjetite istu web stranicu, vaš preglednik vraća tekstualne datoteke koje pripadaju toj web stranici. To omogućava web stranici prikaz informacija prilagođenih vašim željama.
Kolačići mogu pohraniti cijeli niz informacija, uključujući osobne podatke (poput vašeg imena ili e-maila). Međutim, te informacije mogu se pohraniti samo ako vi to omogućite – web stranice ne mogu pristupiti informacijama za koje niste dali dopuštenje niti mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Spremljene postavke za pohranu i slanje kolačića nisu vidljive. Međutim, možete promijeniti postavke internetskog preglednika i odabrati dopuštanje ili odbijanje zahtjeva za kolačićima ili brisanje pohranjenih kolačića nakon zatvaranja preglednika.
Koje kolačiće upotrebljavamo i zašto?
Kolačići sesije brišu se nakon zatvaranja preglednika. Koriste se za spremanje privremenih podataka, kao što je sadržaj košarice za kupnju. Možemo ih koristiti kako bismo omogućili pristup našem sadržaju.
Trajni kolačići ostaju na vašem računalu čak i nakon zatvaranja preglednika. Web stranice ih koriste za pohranu podataka, poput vašeg korisničkog imena ili zaporke, čime se skraćuje vrijeme prijave svaki put kada posjetite web stranicu. Trajni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Koristimo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike naših korisnika i poboljšali web stranicu prema vašim potrebama. Ti su podaci anonimni – ne možemo vidjeti pojedinačne korisničke podatke.

Popis kolačića

Kolačić Ime Svrha
Google Analytics _dc_gtm_UA-#
_ga
_gid
collect
Kolačiće koristimo za prikupljanje informacija o načinu na koji korisnici stupaju u interakciju s našom web stranicom. Koristimo ove informacije za izradu izvješća i kao pomoć pri poboljšanju web stranice. Kolačići prikupljaju podatke u anonimnom obliku, uključujući i broj posjetitelja web stranice s kojih su posjetitelji došli na našu web stranicu i stranice koje su posjetili. Ako ne dozvolite te kolačiće, nećemo moći uključiti vaš posjet u našu statistiku.
Izvedbe web stranica _cfduid Cloudflare koristi ovaj kolačić za prepoznavanje pouzdanog web prometa.

Koji su vaši izbori u vezi s kolačićima?
Ako onemogućite kolačiće, odlučite ne dopustiti da se kolačići pohrane na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem pregledniku. Da biste pronašli informacije o podešavanju postavki kolačića, odaberite preglednik koji koristite.
Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari

Blokiranjem kolačića ćete i dalje moći pregledavati ovu web stranicu, ali neke njene značajke možda neće biti dostupne.
Da biste saznali više o kolačićima, uključujući kako vidjeti kolačiće i kako upravljati njima i brisati ih, posjetite www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu. Da biste isključili praćenje usluge Google Analytics na svim web-lokacijama, posjetite ovu web stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Promjene u našim pravilima o kolačićima
Sve promjene koje možemo učiniti u našoj politici kolačića u budućnosti bit će objavljene na ovoj stranici. Savjetujemo da prilikom posjeta našem webu posjetite i ovu stranicu kako biste bili informirani o svim ažuriranjima ili promjenama naših pravila o kolačićima. Ova je politika kolačića zadnji put ažurirana 12. veljače 2018. i zamjenjuje bilo koja druga pravila o kolačićima koja su bila primjenjiva do tog datuma.